Sådan vedligeholdes plastvinduer (PVC)

Plastvinduer holder sig langt bedre på sigt sammenlignet med for eksempelvis trævinduer. Desværre trænger alt til en lille smule pleje i ny og næ. Dette er dog minimalt arbejde, og det bør egentlig gøres uanset, hvilket materialer dine vinduer er lavet af. Her kommer derfor lige nogle få simple tips og tricks til, hvordan man vedligeholder sine plastvinduer:

  • Rengør udvendige ramme- og karmflader
  • Smør hængsler og lukke- og låsebeslag
  • Kontrollér tætningslister og glasbånd

Dine plastvinduers udvendige ramme- og karmflader har godt af at blive vasket en gang i mellem. Skulle du være i tvivl, så er karmen den del, der skrues fast til væggen. Rammen er den del af vinduet, der kan åbnes. Alt du behøver for at rengøre rammen og karmen er lidt vand og sæbe. Dette kan hurtig gøres, når du alligevel er i færd med at vaske dine vinduer. Det er blot for at fjerne snavs på den udvendige side af dit plastvindue. Derudover kan det også godt betale sig, at du én til to gange om året giver beslagene lidt olie.

De dele, der er bevægelige, kan nemlig godt trænge til at blive smurt i ny og næ. I samme ombæring kan du tjekke tætningslisterne og glasbåndenes tilstand. Ved tætningslister kan du kontrollere, at deres position og fastholdelse er som det bør være. Ved glasbånd bør du kontrollere, hvorvidt båndendes position og komprimering fortsat signalerer tæthed. Dette kan tjekkes ved hjælp af et barberblad eksempelvis. Udover dette er der simpelthen ikke mere, du skal tænke på at gøre.

Solen kan være specielt hård ved vinduer af træ. Ligger vinduet ikke så solens stråler kan varme vinduerne, kan det også være hårdt ved vinduerne af træ. Her kan de nemlig have svært ved at tørre eventuelt fugt. Nye trævinduer skal derfor males 6-8 år efter, de er blevet monteret. Efterfølgende skal de så males hver 4.-5. år. Dette slipper du fuldstændig for, hvis du vælger plastvinduer. De er derfor super nemme at vedligeholde. Til gengæld skal du være opmærksom på at vælge den rette farve fra starten, når du nu ikke kommer til at male dine plastvinduer.

Sådan vedligeholdes plastvinduer (PVC)
5 (100%) 1 vote

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *